Erikoissairaanhoitajan hoidot

Hoitola Diivassa on saatavilla myös erikoisihonhoidon palveluja. Hoidot tekee erikoissairaanhoitaja Satu Karlsson, jolta löytyy tietoa ja taitoa hellävaraisista, mutta tehokkaista ihonhoidoista.

Mesoterapia – Kollageeni-induktioterapia (CIT)

Mesoterapia eli mikroneulaus on tehokas hoitomuoto, jota käytetään erityisesti akne-, vesirokko- ja muiden arpien, laajentuneiden ihohuokosten, epäpuhtaan ja tukkoisen ihon, tupakoitsijan ihon sekä juonteiden ja veltostuneen ihon hoitoon. Hoidossa iholle tehdään Dermaroller-laitteella mikroskooppisen pieniä reikiä, jotka ulottuvat 1,5 mm syvyyteen eli dermikseen. Hoito aktivoi ihon omia fibroblastisoluja saaden ne tuottamaan iholle huomattavasti enemmän kollageenia kuin ennen hoitoa.

Ihoa kirkastava ja uudistava mesoterapia tunnetaan myös kollageeni-induktioterapiana. Hoidon vaikutus perustuu nimenomaan elimistön omaan kykyyn tuottaa kollageenia. Tämän ansiosta hoito sopii myös kosmetiikan kemikaaleille herkistyneille asiakkaille. Parhaat tulokset saavutetaan toistamalla mesoterapia-hoito 3-5 kertaa 2-3 viikon välein.

PRP hoito

Saat hehkeän ja nuorekkaan ihon luonnollisesti ja vaivattomasti , ilman keinotekoisia tuotteita .

Ihon PRP-hoidoissa ihoon imeytetään asiakkaan omasta verestä eriytettyä plasmaa. Tuoreena otettu verinäyte käsitellään niin, että punasolut erotellaan näytteestä pois sentrifugoimalla ja jäljelle jäänyt plasma imeytetään hoidetulle alueelle. Plasma sisältää runsaasti ns. kasvutekijöitä, jotka osallistuvat kudoksen voimakkaaseen uudistumiseen ja vetävät puoleensa veressä kiertäviä, omia kantasoluja. Kantasolujen etu on siinä, että ne pystyvät erikoistumaan alueen soluiksi ja edesauttavat näin kudoksen ja solujen uusiutumisessa.
PRP-hoidoilla pyritään edesauttamaan ihon elpymistä ja solujen uusiutumista. Tuloksena on ihon rakenteen kiinteytyminen ja elpyminen sekä tasoittuminen.
PRP- plasmahoito on esteettisenä hoitona uusi menetelmä, mutta on jo pidempään ollut käytössä erilaisten sairauksien ja vammojen hoidossa.

Sarjahoidolla parhaat tulokset
PRP- hoidot tehdään yleensä 3-6 kerran sarjahoitoina. Hoitojen välissä vähintään 4 viikkoa.

Toipuminen
PRP- hoitojen yhteydessä toipumisaika on yleensä lyhyt ja ne soveltuvat siksi erityisen hyvin myös kiireisille ihmisille. Hoitopäivänä hoidettua aluetta ei pestä, mutta seuraavana päivänä voi jo käydä normaalisti suihkussa ja käyttää esim. meikkiä iholle. Iho punoittaa heti hoidon jälkeen käsitellyiltä alueilta ja iho rauhoittuu saman päivän aikana. Herkkä ihoisimmilla osa pisto kohdista voi punoitella muutaman päivän.

Miltä hoito tuntuu?
Ennen hoitoa iho puudutetaan voidepuudutuksella, jotta hoito olisi mahdollisimman miellyttävä. Mesoterapiarulla ja käytettävät neulat ovat pieniä. Hoidon etuna on myös sen nopeus.

PRP hoitoja tekevät sairaanhoitajat ja lääkärit

Medic Peel -happohoito

Medic Peel -happohoito on tehokas kemiallinen kuorinta, jolla täsmähoidetaan erityisesti kasvojen ihoa. Kontrolloidussa prosessissa ihon epidermi- ja dermikerroksia sekä olemassa olevia ihovaurioita ja vikoja, kuten ryppyjä, arpia ja pigmenttipisteitä poistetaan kemiallisten yhdisteiden avulla. Happohoidon seurauksena syntyy uudistunut, tasaisempi ihokerros. 

Korkealaatuista ja kivutonta Medic Peel -happohoito voidaan tehdä kolmen eri tason kuorintana: pinnallisena, keskisyvänä ja syvänä. Arpien häivytyksen lisäksi sitä käytetään esimerkiksi vanhenevan ihon elvyttämiseen sekä vaalentamaan ihoa ja pigmenttiläiskiä. 

Juvéderm-täyteainehoito

Juvéderm-täyteainehoito tuo kasvoille luonnollista kauneutta sekä häivyttää vanhenemisen aiheuttamia uurteita ilman kirurgisia toimenpiteitä. Hoidossa käytetään täyteaineena hyaluronihappoa sisältävää geeliä, jota ruiskutetaan ihoon hyvin ohuen neulan avulla. Miljoonien käyttäjien suosima synteettinen hyaluronihappo toimii ihossa luonnostaan esiintyvän hyaluronihapon kaltaisesti, parantaen ihon kosteustasapainoa sekä kimmoisuutta.

Turvallista Juvéderm-hoitoa voidaan käyttää paitsi juonteiden täyttämiseen ja väsyneen ilmeen kohottamiseen, myös huulien täyteläistämiseen, piirteiden korostamiseen sekä aknearpien täyttöön. Elvyttävä, kohottava ja korostava Juvéderm-hoito kestää vain noin 15-30 minuuttia ja sen tulokset ovat nähtävillä välittömästi. Hoidon toipumisaika on lyhyt ja lopputulos voi kestää jopa pari vuotta.

Erikoissairaanhoitaja Satu Karlsson

Olen Satu Karlsson, plastiikkakirurginen sairaanhoitaja ja teen Hoitola Diivassa kemiallisia kuorintoja sekä Juvéderm-täyteainehoitoja. Päätyökseni teen ja olen tehnyt töitä ihotautilääkäreiden ja plastiikkakirurgien kanssa noin 15 vuoden ajan Turun Mehiläisessä.

Täyteainehoitoja olen tehnyt noin 10 vuotta Restylanella ja nykyisin Juvédermilla. Minulta voi myös varata ajan plastiikkakirurgisten toimenpiteiden konsultaatioihin, autan mielelläni.

Tervetuloa!

Ota yhteyttä ja varaa aika